August Fashion Trends « Honolulu.ro

August Fashion Trends

Semnătură în alb

August torid aduce în garderobă nevoia de țesături ușoare, prin care să simți și cea mai discretă briză răcoroasă, și de alb imaculat – cât mai mult alb, care să ne ofere măcar impresia că respinge lumina și căldura copleșitoare. Iată cum se abordează un stil „all white” perfect pentru această vară.

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14

Cum să porți

Probabil cel mai important lucru atunci când alegi o ținută „all white” este ca piesele albe separate să fie în nuanțe de alb apropiate, dacă nu chiar similare. Dacă bluza, de exemplu, este de un alb imaculat, în vreme ce pantalonii sunt mai aproape de culoarea șampaniei, nu vei obține efectul „wow” pe care îl cauți.

La o ținută albă din cap până în picioare, cel mai bine se potrivesc accesoriile de culoare neagră sau argintii (aurii, dacă ținuta ta albă „bate” în crem foarte deschis). Abține-te de la a asorta accesorii în culori tari sau cu diverse imprimeuri – acestea vor diminua din eleganța ținutei.

Albul are un potențial uimitor de a fi deopotrivă foarte elegant, dar și cu o notă relaxată, estivală, de vacanță. Cert este că nu vei ajunge niciodată pe lista neagră a fashionistelor dacă știi să porți alb cu stil.

Dungile marinăreşti

Dungile marinăreşti sunt o tendinţă relativ modernă, istoria lor în modă începând în 1885, atunci când flota franceză a adoptat uniforma imprimată cu 21 de dungi, reprezentând victoriile lui Napoleon Bonaparte.

Inspirată de marinari, Coco Chanel transformă imprimeul într-unul iconic prin introducerea lui în colecţia din 1917. The breton shirt, aşa cum era cunoscută bluza cu dungi a celebrei case, devine un simbol al burgheziei înalte franceze, care începe să petreacă tot mai mult timp în destinaţii precum Saint Tropez. Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Pablo Picasso, James Dean, Andy Warhol sau Jean Seberg sunt câteva dintre figurile celebre care au transformat imprimeul într-un trend care nu părăseşte niciodată topurile de vară. În acest sezon, case precum Etro, Fendi sau Lanvin au introdus dungile în colecţiile lor, prin piese clasice cum ar fi cămaşa dreaptă cu mânecă scurtă sau rochia mini.

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14

Cum să porți

In primul rând, trebuie să purtăm tipul de dungi care ni se potrivesc. Cele verticale creează efectul vizual de alungire și te fac să pari mai înaltă și mai suplă. Acestea pot fi purtate fără probleme de oricine, spre deosebire de dungile orizontale (recunoscute de fapt drept dungi marinărești) care oferă impesia de volum. Ele nu sunt recomandate dacă vrei să ascunzi câteva kilograme în plus, însă poți să le alegi daca vrei să dai impresia de un bust mai mare.

Alături de nuanţele închise de albastru, care contrastează cu albul imaculat, poţi purta atât accesorii uni, din materiale naturale, cum ar fi o pereche de espadrile, cât şi o pereche de pantofi excentrici, inspiraţi de moda celui mai celebru rege al Franţei. În materie de bijuterii, alege perle albe, pentru a rămâne în repertoriul marin.

Yellow Fever

Vara aceasta adu în garderoba ta un strop de optimism și dinamism cu cele mai inspirate nuanțe de galben.

O infuzie de fericire! Culoarea acestei veri nu poate decât să îți aducă un zâmbet larg pe față și să te transforme în cea mai solară prezență. De la minunata rochie Louis Vuitton, la propunerile Valentino, Stella McCartney sau Hermès, ai o paletă întreagă de opțiuni pentru cea mai veselă alegere vestimentară. Combină galbenul cu un bronz sănătos și un ruj roșu, lasă-te inspirată de instantaneele retro si invocă spiritul eternei Grace Kelly din To Catch a Thief, dacă vrei să fii o apariție cu adevărat spectaculoasă. We all live in a yellow submarine!

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13

Cum să porți

Galbenul este o culoare destul de dificilă, deoarece tinde să fie mult prea intensă, însă poți alege nuanțe de galben mai pale sau pastel. Galben și albastru, o combinație care se poartă, dar trebuie să fii foarte atentă atunci când le asortezi. Nuanțele de albastru trebuie să se îndrepte spre verde, la fel și când alegi să asortezi galben cu roșu, nuanțele de roșu trebuie să fie înspre portocaliu. Recomandat este să alegi culori similare, cum ar fi verde și portocaliu. Culoarea complementară galbenului este violetul, însa pentru a nu crea un efect inestetic, ai grijă să nu fie o culoare mai intensă decât cealaltă.

Renunță la supra-accesorizare! Alege să porți o pereche de încăltări nude și o poșetă în aceeași nuanță. Dacă alegi o ținută complet galbenă, asorteaz-o cu o pereche de sandale sau platforme și o pereche de ochelari albi.

Nu uita! Orice porți, poartă cu atitudine!

Lasa un comentariu