Cum să salvezi ținuta cu o curea? « Honolulu.ro

Cum să salvezi ținuta cu o curea?

Fie că ești fană Wonder Woman sau ești pasionată de romanele victoriene, un lucru e cert: curelele bine strânse în talie sunt un must-have al acestui sezon, așa că a venit momentul să investești în ele.

Eu ador curelele și cred că nimic nu se compară cu linia sinuasă a unei talii perfect conturate de acestea, fie ea cu șnur subțire (1), cu zale metalice (2), ori din cel mai strălucitor lac (3).

Puține sunt ținutele care nu ar putea fi salvate de o curea bine punctată în talie, care să ajusteze postura și să transforme o rochie banală într-o apariție elegantă.

Propunerile designerilor pentru acest sezon sunt adevărate ode aduse siluetei clepsidră, în care cureaua deține rolul principal. Alessandro Michele deține standardul opulenței, iar curelele sale sculptate cu detalii aurite, le găsiți pe www.b-mall.ro (4), sau cum ar fi cea de la Missguided (5) sau cea de la Kate Spade (6), ne duc cu gândul la petrecerile decadente și reședințe de lux. Prada ne aduce aminte de vremuri încorsetate, curele-corset pe care le găsiti pe www.answear.ro (11), dar și pe www.mycloset.ro  (12)  (13), pe când Saint Laurent a mers pe firul anilor `80, cu lățimi exagerate, modele asemănătoare ne pun la dispoziție și cei de la Cheap&Chic (7) și de la Nissa (8). Balmain a mizat pe siluete de amazoană (9), Miu Miu a adus o tușă nostalgică prin brocarturi ornamentale, iar Céline a umblat la punguța cu doi bani, atașând curelelor mici pouch-uri scoase parcă din poveste, ceva poate mai actualizat ne propune Gabriel Geller, o curea cu borsetă pentru telefon (10).

Pe scurt, sezonul toamă-iarnă este legat fedeleș într-o multitudine de forme și culori, fără chinuri și leșinuri din alte secole, dar cu aceleași efecte dramatice.

Un scurt ghid de bună purtare

Îți recomand să porți cureaua peste palton (17), trench (18), jacheță (19), sacou (20); o curea clasică, de grosime medie, maro, negru sau bleumarin poate fi accentul chic de care ai nevoie. De asemenea, dacă vrei să adopți un look chic și cool, scoate din anonimat o rochie banală de seară cu o curea în contrast: cu cât rochia este mai elegantă, sclipitoare, prețioasă, cu atât cureaua să fie mai vintage, uzată, junky.

Te încurajez totuși, ca în cazul unui outfit basic, să nu te rezumi la o singură curea: pune laolaltă două, trei, patru curele subțiri, pe care le poți cumpară direct set (14), (15), (16), de grosimi, culori și texturi diferite și s-ar putea să îți iasă o combinație câștigătoare. Dar trebuie doar să experimentezi!

Vrei să mergi pe o variantă cuminte? Evită centurile foarte groase. Chiar dacă sunt cool și arată bine, în realitate ele nu vor face decât să te încorseteze și să îți mărească partea inferioară a corpului; de asemenea, evită cataramele foarte mari; optează fie pentru o curea simplă, fie pentru o curea prețioasă (21), (22).

Și totuși, de ce să adori curelele?
Te ajută să echilibrezi proporțiile corpului. Din clipa în care ai talia marcată, picioarele par mai lungi, poziția corpului este obligată să se corecteze, pare chiar că ai scăpat de cateva kilograme bunicele. Apoi, banalul tricou de bumbac chiar arată mult mai interesant dacă îl împodobești cu un astfel de accesoriu.

Nu uita! Postura corpului este esențială pentru prima impresie!

Promoții:
FashionDays: Folosește codul HELLOFALL30 și ai reducere 30%

Lasa un comentariu