Moda anilor '90 « Honolulu.ro

Moda anilor ’90

În ultimul an moda anilor 1990 s-a bucurat de un real succes, fie că vorbim de blugi cu talie înaltă, crop tops, chokers sau tradiționalele salopete. Trendul anilor ’90 nu numai că se regăsește pe marile podiumuri în noile colecții ale faimoaselor case de modă precum Gucci sau Tory Burch, dar și în celebre seriale americane, spre exemplu American Crime Story: The People v. O.J. Simpson și Halt and Catch Fire care își găsesc inspirația în epoca anilor 1990.

Așadar, cum ne putem inspira ținutele de zi cu zi din ultimele tendințe ce circulă în lumea modei?

Ei bine, uite cum poți asorta diverse articole vestimentare în trendul anilor ’90:

Mom’s jeans

Bloggerițe cunoscute atât din România cât și de peste ocean profită de acest trend. Un exemplu este Alina Ceusan care combină o pereche clasică de blugi cu un top ce îi evidențiază talia printr-un corset. Mai mult, bloggerița își accesorizează puternic ținuta oferind o pată de culoare prin alegerea rucsacului și a pălăriei într-o nuanță de fucsia. Chokerul pe care îl poartă omogenizează întreaga ținută.

Produse similare poți găsi la Fashion Days sau Zara. Ținuta poate fi purtată cu o pereche de teniși negrii, care îi conferă o notă mai casual, cum ar fi pantofii sport de la dePurtat.

Crop tops


O altă blogeriță cunoscută: Cudeea profită din plin de moda anilor ’90. Ținuta pe care o poartă are un aer vintage și îmbină un crop top într-o culoare neutră cu o pereche de jeans. Chokerul de la gât este “layerd” împreună cu alte lanțuri fine, iar pălăria neagră de piele balansează look-ul blogeriței.

Un top similar se găsește pe Kurtmann. Astfel de combinații de chokere se găsesc și în Stradivarius.

Ținuta se potrivește perfect cu o pereche clasică de adidași negrii, precum cei din colecția Tubular de la Adidas.

Salopete de blug


Noua colecție de la Tommy Hilfiger în colaborare cu Gigi Hadid este imaginea perfectă a acestui trend. Salopetele de blugi purtate fie vara cu bustierele clasice Tommy, fie cu un pulover în anotimpul rece exprimă cel mai bine acest throw back în anii ‘90.

O salopetă similară se poate găsi pe Fashion Days. Bustierele despre care vorbeam se găsesc în mare parte în magazine vintage sau chiar online. Salopeta poate fi foarte ușor purtată și cu un pulover, simplu sau în dungi, cum ar fi acesta. Indiferent de sezon, o pereche de încălțări albe se potrivesc ținutei, oferindu-ți un aer chic dar și foarte comod, precum pantofii casual de piele de la Ecco.

Persoane mentionate

Un comentariu

  • Cine este nascut in anii ’80-’90 cred ca isi va aduce aminte cu melancolie de acele timpuri. Eu sunt una dintre acele persoane si sunt zile cand ma imbrac in stilul ’90 🙂

Lasa un comentariu