Summer capsule wardrobe « Honolulu.ro

Summer capsule wardrobe

În anii 1970 Susie Faux, proprietarul unui boutique de haine din Londra aducea în lumea modei conceptul de ”capsule wardrobe”. La ce se referă mai exact acest termen? Ei bine, se referă la o colecție minimalistă de piese vestimentare esențiale în garderoba oricui, adică, la acele statementuri care nu se demodează niciodată și pe care le poți accesoriza și asorta astfel încât să obții diverse ținute. Așadar, acum că am înțeles scopul acestui concept vă invit să aflăm împreună care sunt must-have-urile verii în materie de statement pieces.

Componentele pe care le-am ales sunt necesare în orice garderobă, fie că vorbim de un tricou negru simplu, de o cămășuță sau de o rochie versatilă, capsule wardrobe-ul meu le cuprinde pe toate.


1/2/3/4/5/6/7/8
9/10/11/12/13/14/15/16

În ceea ce privește topurile am ales 4 elemente: un tricou (1) care poate fi purtat cu oricare dintre fuste, o cămașă (2) clasică cu guler de la the U.S. Pollo Assn., o cămășuță (3) neagră mai puțin formală decât cea menționată anterior și un maiou (4) alb cu aplicații din dantelă.

Pentru partea inferioară am optat pentru o pereche de pantaloni scurți (5) de blugi, boyfriend style de la Levi’s, o fustă (6) scurtă de blugi (care este super în sezon vara asta) și o fustă midi (8) în dungi. Toate cele 3 elemente pot fi purtate fie casual, cu un tricou și o pereche de espadrile, fie mai classy cu o cămășuță și o pereche de papuci.

Cele două rochii pe care le-am ales sunt perfecte pentru orice ocazie. Rochia (9) navy se cambrează ușor pe formele corpului prin cordonul din talie, oferindu-i un aer mai boem. Cea de-a doua optiune (10) este mai potrivită pentru a fi purtată ziua. Salopeta scurtă (7), în dungi poate fi ușor asortată fie cu o pereche de sandale cu platformă, o pereche de papuci sau chiar cu espadrile în funcție de ținuta pe care vrei să o abordezi. Cea de-a doua salopetă (11) este perfectă pentru momentele în care nu vrei să depui foarte mult efort în construirea unui outfit, însă vrei să fii on point.

Cele trei perechi de încălțăminte (12, 15, 16) sunt potrivite pentru sezonul estival, oferind comoditate dar și o notă chic oricărei ținute.

Accesoriile alese sunt simple, însă foarte versatile. Perechea de ochelari de soare (13) de la Ray Ban îmbină subtil negrul cu auriul, oferindu-ți oportunitatea să o porți cu orice ocazie. Geanta albă (14) de la the U.S. Pollo Assn. este compactă, însă foarte încăpătoare și bineînțeles chic!

Lasa un comentariu